Viscri-Sighisoara

Viscri - Sighisoara

Plecari 2022: 13.03, 17.04, 22.05, 19.06, 31.07, 27.08, 25.09, 16.10

TARIF Standard - 169 Lei/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 149 Lei/pers

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30, in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00, pe traseul Bucuresti–Brasov–Viscri-Sighisoara. 

Prima vizita o vom face la Viscri, comuna saseasca din judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leagă Brasovul de Sighisoara, satul Viscri adapostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, de altfel aceasta reprezentand una din cele 6 inscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Particularitatile asezarii au atras atentia si bunavointa  fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronata de insusi Printul Charles, care a renovat biserica și cateva case din localitate redandu-le ceva din stralucirea initiala.  Izolarea, dar și absenta altor ocupatii in afara de agricultura, au facut ca pe la sfarsitul anilor ‘90 să apara proiectul Sosete din lana naturala din Viscri, initiat de cei doi nemti stabiliti aici. Sosetele crosetate din vechi pulovere de lana de catre femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahar, ulei sau paine). Cum gramada de sosete a inceput sa fie din ce in ce mai mare, cu timpul, trocul s-a transformat intr-un adevarat proiect la care participa 125 de femei din sat. Tarancile tricoteaza aproximativ 10.000 de perechi de sosete, manuși, caciuli, pulovere sau papuci de pasla care ajung la depozitul central din Naumburg (Germania), de unde se vand in toata tara, sau la cafeneaua internationala din Viscri.

Ne continuam traseul spre Sighisoara. Aici ne vom opri sa luam masa de pranz si apoi vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii (monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din initiativa primarului Johann Both, pentru a usura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau a ploii, la scoala situata langa biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelica construita în mai multe etape între 1345-1525, inchinata Sfantului Nicolae), Turnurile Cetatii. Dupa plimbare si timp liber pentru cumparaturi, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

 

Grup minim 35 pers.

 

ATENTIE:

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

 

  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • Tarife informative: Cetatea Viscri - 5 Lei/pers;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Masa de pranz;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.