Excursie în Ţara Moţilor (4 zile)
Ştiaţi că... Ţara Moţilor, este cunoscută şi ca Ţara de Piatră? Locuitorii Ţării Moţilor sunt numiţi moţi. Unii istorici îi consideră pe moţi descendenţi ai celţilor, datorită culorii blonde a părului și ochilor albasştri. Alte teorii îi prezintă drept descendenţi ai slavilor, din acelaşi motiv, sau al triburilor germanice. Datorită părului lor blond şi a ochilor albaştri până acum au fost formulate peste 70 de teorii privind originea lor. Prima și totodată cea mai acceptată dintre teorii este aceea că ei sunt descendenţi direcţi ai dacilor.
Ziua 1. Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Alba Iulia – Abrud – Câmpeni - Arieşeni
Plecare din Bucureşti spre Sibiu pe Valea Oltului. La Sibiu vom vizita centrul istoric cu Muzeul Brukenthal şi Podul Minciunilor. Continuăm spre Alba Iulia unde vom admira Cetatea Medievală cu Palatul Apor şi Palatul Bethlen Miklos, Obeliscul “Horea, Cloşca şi Crişan”. Sosire la Arieşeni pentru cazare şi cină la Pensiunea La Vasile 3* sau similar.
Ziua 2. Arieşeni – Peştera Scărişoara –Stei – Peştera Urşilor – Arieşeni
Astăzi vom explora Peştera Scărişoara care adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România (nu este inclus transportul cu maşini de teren până la intrarea în peşteră), vom vizita Casa Memorială Horea şi apoi Peştera Urşilor, capodoperă a naturii, fiind unicat în România şi Europa. Întoarcere la Arieşeni pentru cazare şi cină.
Ziua 3. Arieşeni – Baia de Arieş – Turda – Arieşeni
La Arieşeni vom vizita Casa Memorială Avram Iancu, apoi ne îndreptam spre Turda unde vom vizita Salina Turda şi Cheile Turzii. Întoarcere la Arieşeni pentru cazare şi cină.
Ziua 4. Arieşeni – Câmpeni – Brad – Deva- Hunedoara – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Bucureşti
Întoarcere la Bucureşti pe Valea Oltului. Oprire în Deva unde vom vizita Cetatea Devei, Monumentul Horea, Cloşca şi Crişan şi la Hunedoara pentru a vizita Castelul Huniazilor.
Prețul include:
- transport cu autocarul conform program;
- trei nopţi de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;
- vizitele incluse în program.
Prețul nu include:
- intrările la obiectivele turistice;
- transportul cu maşini de teren până la intrarea în peştera Scărişoara.
Ştiaţi că... Peştera Scărişoara din Munţii Apuseni este cea mai mare peşteră cu gheaţă din România? Are o vechime de peste 3.500 de ani. Gheaţa nu se topeşte niciodată, nici chiar vara - din acest motiv este indicat să aveţi haine călduroase când vizitaţi peştera.
Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.