Incursiune în Ţara Maramureşului (4 zile)

Ştiaţi că...

- Mocăniţa, celebrul trenuleţ local care leagă localităţile Vişeul de Sus şi Comanu, a fost construit în anii 1930? Acesta este alimentat cu lemne şi apă şi are un traseu de 56 de km.

- Sighet a fost oraşul natal al lui Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel Pentru Pace în 1986? Wiesel a scris una dintre cele mai puternice relatări autobiografice despre supravieţuirea în lagărele de concentrare naziste.

 

Ziua 1. Bucureşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Gherla – Dragomireşti – Vişeul de Sus

Plecare din Bucureşti spre Vişeul de Sus. Pe traseu se vizitează: Sibiu - centrul istoric, Dragomireşti - Muzeul Ţărăncii Maramureşene. Cazare şi cină în Vişeul de Sus la Hotel Gabriela 3* sau similar.

 

Ziua 2. Vişeul de Sus – Borşa – Vişeul de Sus

Mic dejun. Se traversează Valea Vaserului. Opţional plimbare cu Mocăniţa pentru a admira Cascada Cailor şi alte peisaje maramureşene. Opţional, urcare cu funicularul în Munţii Rodnei. Întoarcere la Vişeul de sus pentru cazare şi cină la acelaşi hotel.


Ziua 3. Vişeul de Sus – Valea Izei – Bârsana – Săpânţa – Sighetul Marmaţiei – Vişeul de Sus

Mic dejun. Incursiune pe Valea Izei - ţinutul de legendă al sufletului românesc.  Dincolo de coline şi păduri, vom poposi la Ieud, Poienile Izei şi Mănăstirea Bârsana, unele dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din Maramureş, monumente aparţinând patrimoniului UNESCO. Traseul continuă cu oprire la Sighetul Marmaţiei şi către localitatea Săpânţa, a cărei faimă se trage de la renumitul său Cimitir Vesel. Cele peste 800 de cruci pictate, constituie o arhivă vastă ce păstrează, într-un mod inedit, istoria locuitorilor aşezării. Scurtă oprire la biserica din lemn, cu cea mai înaltă turlă din lume, Săpânţa-Peri. Întoarcerea pe Valea Vişeului. Cină şi cazare la acelaşi hotel.

 

Ziua 4. Vişeul de Sus – Bistriţa – Sighişoara – Braşov – Bucureşti

Întoarcere în Bucureşti. Pe traseu oprire la Bistriţa pentru a vizita Casa memorială George Coşbuc şi apoi popas la Sighişoara pentru a vedea Cetatatea Medievală. Sosire în Bucureşti în cursul serii.


 

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- trei nopţi de cazare cu demipensiune la hotel 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice şi opţionalele.

 

Ştiaţi că... Mănăstirea Peri din Maramureş este cea mai înalta biserică de lemn din lume?
Iniţial a fost ridicată o biserică din piatră, iar pentru o perioadă de 312 ani aici şi-a avut sediul Episcopia Română a Maramureşului. Mănăstirea purta pe vremea voievozilor Dragoseşti hramul Sfântul Arhanghel Mihail. Datorită trecerii timpului vechea mănăstire din piatră s-a distrus în anul 1783.


Ştiaţi că... Mănăstirea din lemn Săpânţa-Peri a fost înfiintţată în anul 1997, la hotarul satului Săpânţa, din dorinţa de a reînnoda tradiţia istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail, din Peri, Maramureş, astăzi pe teritoriul Ucrainei. Este construită din lemn de stejar, pe un soclu de piatră iar turla are 78 de metri înălţime. Biserica a fost construită în stil maramureşean fiind placată iniţial cu 8,5 kilograme de aur, iar crucea este înaltă de şapte metri, la rândul ei fiind învelită cu patru kilograme de aur.

Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.