Excursie pe urmele dacilor în Ţara Haţegului (3 zile)
Ziua 1. Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Haţeg
Plecare din Bucureşti spre Târgu Jiu. Pe traseu oprire la Horezu pentru a vizita Mănăstirea Hurezi - cea mai importantă mănăstire construită de Constantin Brâncoveanu. La sosirea în Târgu Jiu vom admira Ansamblul de sculpturi Brâncuşi: Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, etc. În drum spre Haţeg vom face un popas la Bumbeşti Jiu pentru a vizita Mănăstirea Lainici apoi traversăm frumosul defileu al Jiului. Cazare în Haţeg la pensiunea Veche 3* sau similar.
Ziua 2. Haţeg – Sarmisegetusa – Hunedoara – Haţeg
Dimineața plecare către Sarmisegetuza Regia, unde în antichitate romanii au construit aici capital provinciei Dacia. Este cea mai mare fortificaţie geto-dacă de pe teritoriul ţării noastre. A fost centrul militar, religios și politic al dacilor. Sarmisegetusa înseamnă „Cetatea de pe stâncă”. Continuam excursia spre Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor. Întoarcere la Haţeg pentru cazare.
Ziua 3. Haţeg - Petroşani – Râmnicu Vâlcea – Bucureşti
Dimineaţa vom vizita Rezervaţia de Zimbri din Haţeg. Întoarcere în Bucureşti.
Prețul include:
- transport cu autocarul conform program;
- două nopţi de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;
- vizitele incluse în program.
Prețul nu include:
- intrările la obiectivele turistice.
Ştiaţi că... blazonul familiei Corvinilor este un corb care ține în cioc un inel de aur? Legenda spune că, Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg (rege al Ungariei la vremea respectivă) și a unei femei pe nume Elisabeta din Țara Hațegului. Pentru a fi recunoscut copilul când merge la curtea regală, Sigismund de Luxemburg i-a dăruit și un inel de aur. Însă inelul de aur a fost într-o zi furat de către un corb, dar a fost recuperat de către Ioan de Hunedoara. Sigismund de Luxemburg a hotărât să facă din corbul cu inelul în cioc un element din blazonul familiei Corvinilor.
Ştiaţi că... Biserica din Densus cu hramul Sfântul Nicolae este cea mai veche din ţară, în care se mai tin încă slujbe religioase? Celebrul monument din Ţara Haţegului este construit din piatră şlefuită de romani în urmă cu 2.000 de ani.
Ştiaţi că... Geoparcul dinozaurilor Ţara Haţegului este o arie protejată de interes naţional cu o suprafață de 1024 kmp, şi se poate vizita fără taxă de vizitare? Din 2005 este în Patrimoniul UNESCO, în Reţeaua Europeană a Geoparcurilor şi în Reţeaua Globală. Din 2007 are în interior o suprafaţă protejată numită „Situl Strei-Haţeg”, ca propunere de sit pentru NATURA 2000, cu scopul de a păstra intacte habitatele naturale şi speciile de plante şi animale sălbatice de interes comunitar. Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului are un patrimoniu natural şi cultural unic în lume, de o diversitate ridicată şi foarte bogat. El asigură protejarea siturilor cu fosile de dinozauri pitici, unici în lume
Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.