Scornicesti-Manastirea-Clocociov-Craiova

Scornicesti (Casa Memoriala Ceausescu) - Manastirea Clocociov - Craiova

 

Plecari 2022: 8.05, 9.10

 

TARIF Standard - 149 Lei/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 129 Lei/pers

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Scornicesti – Slatina – Craiova.

Incepem vizita cu Casa lui Nicolae Ceausescu, usor de recunoscut datorita aspectului sau traditional. Practic, este singura casa din Scornicesti, care şi-a pastrat caracterul initial, fara modificari. Vazand-o, ai impresia ca te-ai intors in timp sau ca te afli într-un muzeu în aer liber. Dar nu, totul este cat se poate real, casa avand un acoperis din sipci de lemn şi pridvor.

Continuam cu Manastirea Clocociov, ctitorita de Dinicu Buicescu și zidita în anul 1645. In prezent, este o manastire de maici cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, fiind în același timp un important monument istoric. O tradiție spune că domnitorul Matei Basarab, urmărit fiind de turci, s-a ascuns în scorbura unui soc din Clocociovul paduros. Scapand de urmaritori, drept recunostinta a hotarat sa ridice o manastire, careia de-a lungul domniei i-a închinat multe mosii.

Incheiem ziua cu vizita in Craiova, unde parcurgem un tur de oras cu autocarul, admirand: Muzeul de Arta, Prefectura, Primaria, Teatrul National, Universitatea. Apoi parasim autocarul pentru a vizita Biserica Madona Dudu si Catedrala Mitropoiltana si pentru a ne bucura de timp liber pe Calea Unirii din centrul istoric, amenajata doar pentru acces pietonal ce abunda de magazine cochete, restaurante, terase si cafenele. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

Grup minim 35 pers.

ATENTIE:

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.