Excursie în ţinutul celor şapte cetăţi medievale (4 zile)

Ziua 1. Bucureşti – Valea Prahovei – Braşov – Sighişoara

Plecare din Bucureşti pe Valea Prahovei spre Sighişoara. Oprire în Braşov pentru a vizita centrul istoric cu Piaţa Sfatului, Biserica Neagră. Sosim în orasul medieval Sighişoara întemeiat de coloniştii germani încă din anul 1280, vom vizita centrul istoric: Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Aurarilor, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Scara Acoperită. Cazare şi cină în Sighişoara la Hotel Rex 3* sau similar.

 

Ziua 2. Sighişoara – Bistriţa – Cluj Napoca

Continuăm excursia spre Bistriţa unde vom vizita cetatea medievală, Poartă a Transilvaniei  şi sosim la  Cluj Napoca. Vechiul castru roman de la Napoca a fost transformat de saşii colonizaţi aici după 1143, într-un puternic oraş fortificat. Cele mai importante fragmente de zid din vechea cetate se păstrază pe laturile de sud și de est ale nucleului medieval. Cazare şi cina în Cluj Napoca la pensiunea Mureş 3* sau similar.


Ziua 3.  Cluj Napoca – Mediaş – Sebeş – Sibiu

 

Plecare spre Mediaş fortificaţie medievală unde se mai păstrează mai multe turnuri ale breslelor: Turnul Croitorilor, Turnul Pietrarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Clopotelor, Turnul Trompetelor etc. Urmează Sebeş unde din vechea fortificaţie se mai păstrează o parte din ziduri şi turnuri precum: Turnul Studentului, Turnul Semicircular și Turnul Octogonal. Vom poposi în Sibiu. Ansamblul urban medieval din Sibiu se structurează în jurul Pieţei Mari şi a Pieţei Mici, dominate de silueta Turnului Sfântului din centru orașului. Cazare şi cină în Sibiu la Pensiunea Dumbrava 3* sau similar.  

 

Ziua 4. Sibiu – Valea Oltului - Bucureşti

Întoarcere în Bucureşti pe Valea Oltului.

 

 

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- trei nopţi de cazare cu demipensiune la hotel/pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.

 

Ştiaţi că... în Turnul Trompetelor de la biserica fortificată de la Mediaş a fost reţinut, în anul 1476, Vlad Ţepeş, după un conflict avut cu regele Ungariei, Matei Corvin

Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.