Ruse-Manastirea Basarabov-Ivanovo

Ruse - Manastirea Basarabov - Ivanovo

Plecari 2022: 27.03, 30.04, 21.08

TARIF Standard – 29 euro/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 25 euro/pers

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea Academiei Militare (Universitatea Nationala de Aparare Carol I). Plecare la ora 06:00 urmand traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Basarabovo – Ivanovo.

Pornim spre Ruse, al V-lea oras al Bulgariei si important port dunarean. Orasul a fost fondat de imparatul roman Vespasian in perioada anilor 69-79 sub denumirea de Sexaginta Prista ("Portul celor saizeci de nave"). In Evul Mediu regiunea Ruse a fost printre zonele cele mai dezvoltate ale statului bulgar. Ne vom opri sa vizitam Catedrala ortodoxă „Sfanta Treime”, construită în anul 1632 si despre care se presupune că este o catacombă din secolul al V-lea sau o biserică medievală, inclusă mai târziu în biserica de astăzi. Timp liber pentru cumparaturi.

După ce ajungem în centrul satului Basarabovo, urmam indicatorul spre destinatia Manastirea Sfantul Dimitrie. Această ultima parte a traseului se desfasoara de-a lungul vaii raului Rusenski Lom ce ne va surprinde prin frumusetea salbatica a peisajului.

Manastirea este una rupestra si, pe masura ce ne apropiem, incep sa se vada sapaturi in stanca, scarile ce urca precum şi o curte interioară primitoare. De altfel, la doar cativa kilometri distanta, la Ivanovo se gaseste un alt ansamblu rupestru, pe care il vom vizita impreuna .
Continuam catre Complexul de biserici rupestre Ivanovo, faimos pentru bisericile sapate în piatra, plasate în cadrul unei rezervatii. Complexul de la Ivanovo reprezinta un ansamblu de biserici, capele si manastiri rupestre monolitice sapate in stanca si total diferite de alte complexe monastice din Bulgaria, pe malurile stancoase ale raului Rusenski Lom. Complexul este remarcat pentru frescele sale medievale bine pastrate. În anul 1979, valorosul monument a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

CROAZIERĂ PE DUNARE-vom porni din Ruse și ne vom plimba timp de o ora, pana la Podul Prieteniei și inapoi, pe traseu afland legende și lucruri interesante despre fluviul Dunarea, vom asculta muzică, ne vom relaxa și poate chiar vom dansa.

Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Grup minim 35 pers.

 

ATENTIE: Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

SERVICII INCLUS

SERVICII NEINCLUSE

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Asigurarea  medicala (recomandata);
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • Tarife informative: Muzeul Panorama ~ 6 Leva/pers, Parcul Natural Maarata - 3 Leva/pers, Pestera Devetashka - 3 Leva/ pers;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.