Excursie la Horezu (3 zile)
Ziua 1. Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Horezu
Plecare din Bucureşti spre Horezu. Oprire la Râmnicu Vâlcea pentru a vizita ruinele curţii domneşti a lui Mircea cel Bătrân, Casa memorială Anton Pann, Episcopia Râmnicului şi Cetăţuia - biserica fortificată din secolul al XVII-lea, apoi la Horezu unde vom vizita Mănăstirea Hurezi - cea mai importantă mănăstire construită de Constantin Brâncoveanu şi vom merge la cel mai important centrul de olărit din ţară, unde meşteri pricepuţi ne vor împărtăşi din secretele creării oalelor de lut. Cazare şi cină la Hotel Alex 3* sau similar.
Ziua 2. Horezu – Târgu Jiu – Tismana – Horezu
Deplasare la Polovragi pentru a vizita peştera în lungime de 900 metri, una dintre cele mai mari şi mai frumoase din Europa. Traversăm Cheile Olteţului şi sosim la Peştera Muierii, prima peşteră electrificată din România, cu o lungime de 7000 metri, a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng de către râul Galben. Continuăm traseul către Târgu Jiu pentru a vizita Ansamblul de sculpturi Brâncuşi, Casa Memorială Constantin Brâncuşi. Ne deplasăm prin Cheile Sohodolului spre Tismana pentru a vizita Mănăstirea, cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească. Întoarcere la Horezu pentru cazare.
Ziua 3. Horezu – Râmnicu Vâlcea - Piteşti – Bucureşti
Dimineaţa vom vizita Mănăstirea Hurezi - cea mai importantă mănăstire construită de Constantin Brâncoveanu. Continuăm traseul spre Costeşti pentru a vizita Muzeul Trovanţilor – declarat rezervaţie naturală în 2005, şi apoi prin Cheile Bistriţei, remarcându-se prin frumuseţea reliefului şi bogaţia florei şi faunei. După-amiază, întoarcere în Bucureşti.
Prețul include:
- transport cu autocarul conform program;
- doua nopţi de cazare cu demipensiune la hotel 3*;
- vizitele incluse în program.
Prețul nu include:
- intrările la obiectivele turistice.
Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.