Excursie la vulcanii noroioşi şi în Ţinutul Secuiesc

Ştiaţi că... Lacul Roşu este primul lac de baraj natural format în România? Lacul s-a format prin desprinderea unei bucăţi din Muntele Ghilcoş în urma unor furtuni şi ploi torenţiale. Bucata de stâncă a blocat pârâurile Valea Oii, Roşu şi Licas. Anual suprafaţa lacului se micşorează datorită fenomenului de colmatare, astfel se presupune că în jurul anului 2100 acest lac va înceta să mai existe.

 

Ziua 1. BucureştiBerca – Siriu – Întorsura Buzăului – Prejmer – Tuşnad

Plecare din București spre Berca pentru a vizita Rezervaţia Naturală “Vulcanii Noroioşi” – 2 platouri unice, cu aspect selenar, extrem de spectaculoase, care se întind pe câteva zeci de hectare apoi pe Valea Siriului ne deplasăm spre Tuşnad. Scurtă oprire la Siriu pentru a admira barajul, traversăm depresiunea Întorsura Buzăului şi sosim în Prejmer unde vom vizite Cetatea. La sosirea în Tuşnad, cazare şi cină la Pensiunea Transilvania 3* sau similar.


Ziua 2. Tuşnad – Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoş – Braşov – Râşnov – Bucureşti

Plecare din Tuşnad spre Lacul Sfânta Ana, unicul lac vulcanic de pe întreg teritoriul României şi Tinovul Mohoş, rezervaţie naturală de tip floristic și faunistic. Continuăm traseul spre Braşov unde vom vizita centrul istoric cu Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră. Vom poposi şi în Râşnov pentru a vizita Cetatea, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Seara, întoarcere în Bucureşti.

 

Preţ: de la 245 lei/persoană

Prețul include:

- transport cu autocarul conform programului;

- o noapte de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.