Incursiune în Defileul Dunării – Parcul Naţional

Ziua 1. Bucureşti – Drobeta Trunu Severin – Orşova Eşelniţa

Plecare din Bucureşti spre Eşelniţa. Oprire la Drobeta Turnu Severin, prima cetate din piatră ridicată în Dacia (103-105) de împăratul Traian, un castru roman de apărare și un important centru militar și politic şi apoi la Orşova unde vom vizita Mănăstirea Sfânta Ana şi Catedrala Romano Catolică. Cazare şi cină la Eşelniţa la pensiunea La Ponton 3* sau similar.

 

Ziua 2. Croaziera pe Dunăre – Băile Herculane

Dimineaţa, opţional croazieră pe Dunăre: "Tabula Traiana" - Cazanele Mici - Chipul lui Decebal - Cazanele Mari - Sanctuarul lui Zamolxis. După-amiază plecare spre Băile Herculane. Pe traseu, oprire la Mănăstirea  Mraconia, aşezată chiar pe malul Dunării, foarte aproape de statuia lui Decebal sculptată în stâncă şi în Dubova unde s-a format un golfuleţ cu un peisaj de o frumuseţe uimitoare. Cazare şi cină în Băile Herculane la Pensiunea Ambasador 3* sau similar.

 

Ziua 3. Băile Herculane – Târgu Jiu – Peşterile Polovragi şi Muierii – Râmnicu Vâlcea – Bucureşti

Plecare din Băile Herculane spre Bucureşti. Popas în  Târgu Jiu pentru a vizita  Ansamblul de sculpturi Brâncuşi şi Casa Memorială Constantin Brâncuşi. Continuăm traseul şi vom vizita - peşterile Polovragi, în lungime de 900 metri, una dintre cele mai mari şi mai frumoase din Europa. Traversăm Cheile Olteţului şi sosim la Peştera Muierii, prima peşteră electrificată din România, cu o lungime de 7000 metri, a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng de către râul Galben.  Încheiem excursia cu vizita în  Râmnicu Vâlcea la Casa Memorială Anton Pann şi Episcopia Râmnicului.

 

Preţ: de la 355 lei/persoană

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- două nopţi de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.

 

Ştiaţi că... Staţiunea Băile Herculane este cea mai veche staţiune balneară din sud-estul Europei (atestată documentar din 153 după Hristos)?