Incursiune în Defileul Dunării – Parcul Naţional

Ştiaţi că... Statuia Regelui Decebal are 55 de metri înălţime, 25 metri lăţime şi este sculptată într-o stâncă de pe malul Dunării în dreptul Cazanelor Mici? Este cea mai înaltă statuie de piatră din Europa. Proiectul a fost promovat şi finanţat în perioada 1994-2004 de către omul de afaceri şi istoricul Iosif Constantin Drăgan.

 

Ziua 1. Bucureşti – Craiova – Drobeta – Orşova – Băile Herculane

Plecare din Bucureşti spre Băile Herculane. Oprire la Drobeta Turnu Severin, prima cetate din piatră ridicată în Dacia (103-105) de împăratul Traian, un castru roman de apărare și un important centru militar și politic şi apoi la Orşova unde vom vizita Mănăstirea Sfânta Ana şi Catedrala Romano Catolică. Sosire la Băile Herculane. Cazare şi cină la Pensiunea Ambasador 3* sau similar.

 

Ziua 2. Băile Herculane – Baia de Aramă – Tismana – Târgu Jiu – Costeşti – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti

Plecare din Băile Herculane spre Bucureşti. Popas la Tismana pentru a vizita Mănăstirea, cel mai vechi aşezamânt monahal din Ţara Românească, la Târgu Jiu pentru a vizita Ansamblul de sculpturi Brâncuşi şi la Costeşti pentru a vizita Muzeul Trovanţilor, declarat rezervaţie naturală în 2005.
 

Preţ: de la 305 lei/persoană

Prețul include:

- transport cu autocarul conform programului;

- o noapte de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.