Dresda

DRESDA - VACANTA DE SF.ANDREI si 1 DECEMBRIE

Transport Avion LUFTHANSA | 5 zile | de la 599 Euro

 

Weihnachtsmärkte - Weihnachten in Dresden. Gibt dem Winter Glanz.

 

Vinul fiert si turta dulce merita savurate ca la carte: la un targ de Craciun ce pastreaza inca vie magia acestei sarbatori atat de speciale, nu-i asa? Targul de Craciun în Dresda 2022 - unul dintre cele mai vechi din Germania! Dresda este unul dintre cele mai romantice orase, iar in ajunul sarbatorilor farmecului centrului istoric transforma intr-un mare basm de Craciun.

 

29 Noiembrie |  BUCURESTI – DRESDA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthanasa LH1651 cu destinatia Dresda via Munchen. Decolare la ora 12:55 si aterizare la ora 14:00. Scurta escala in Munchen, imbarcare pe zborul LH2126 cu decolare la 15:20. Sosire in Dresda la 16:15. Bine ati venit la Dresda, in Saxonia. Numita adeseori „Florenta de pe Elba” ("das Elbflorenz"), Dresda aproape ca a disparut in timpul bombardamentelor din noaptea de 13 - 14 februarie 1945 si a renascut din propria cenusa, azi recapatandu-si frumusetea originala. Transfer la hotel si cazare. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Radisson Blu Park Hotel 4* sau similar Dresda-Radebeul.

              

30 Noiembrie |  DRESDA

Mic dejun. Tur de oras Dresda cu ghid local: Piata Albertplaz, Opera Semper, incantatorul palat baroc Zwinger, Residenzschloss – timp de patru secole resedinta oficiala a regilor saxoni, astazi un excelent complex muzeal, Terasa lui Brühl, cunoscuta drept ”Balconul Europei” si superba catedrala Frauenkirche - unul dintre cele mai remarcabile proiecte de reconstructie care s-a desfasurat in Germania. Apoi, vom continua spre Targul de Craciun sau Striezelmark este cel mai vechi Targ de Craciun din Europa, avand aproximativ 600 de ani. Prima data s-a deschis in anul 1434. Este renumit mai ales pentru ca, in fiecare an, la deschidere, se face un cozonac urias cu stafide si rom, care se imparte tuturor participantilor. Timp liber la dispozitie. Cazare Radisson Blu Park Hotel 4* sau similar Dresda-Radebeul.

 

01 Decembrie |  DRESDA - LEIPZING

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Dresda sau, optional, excursie de 1 zi la Leipzing si castelul Hartenfels.          

Orasul Leipzig, cunoscut de-a lungul Evului Mediu pentru targurile și pietele sale la intersectia raurilor Weisse Elster si Pleisse. Vom vizita: Piata si Primaria Veche, Biserica Sf. Toma, Mädlerpassage și Naschmarkt – una dintre frumoasele arcade comerciale vechi care strabate cladirile în inima orasului vechi si de asemenea, cafeneaua Baum este una dintre cele mai vechi cafenele din Europa deschisă in 1717. Dupa pranz, aproximativ o ora de la Leipzig, vom gasi Castelul Hartenfels  - o adevarata capodopera a Renasterii timpurii. Amplasat in Torgau, unul dintre cele mai frumoase orase ale Renasterii germane si centrul politic al Reformei. Unul dintre cele mai moderne complexe de palate din Europa a fost ridicat pe fundațiile unui castel in secolul al XVI-lea, si a fost sfintita de insusi Martin Luther. Intoarcere la Dresda. Cazare Radisson Blu Park Hotel 4* sau similar Dresda-Radebeul.

 

02 Decembrie |  DRESDA - MEISSEN

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Dresda sau, optional, excursie de 1 zi la Meissen si castelul Albrechtsburg. La numai 30 de kilometri spre vest, Meissen, a fost odata sediul vechii dinastii Wettin. „Leaganul Saxoniei” este renumit pentru portelanul sau din ultimii 300 de ani si catedrala gotica datand din 1260. Va propunem aici, sa intrati Fabrica de portelan sau putem explora frumusetea nedescoperita a strazilor Meissen. Dupa pranz, vom merge spre castelul Albrechtsburg se inalta deasupra orasului si a raului. Privelistea este una dintre cele mai frumoase cladiri din perioada gotica tarzie, iar cea mai notabila caracteristica este scara sa spirala mare. Intoarcere la Dresda. Cazare Radisson Blu Park Hotel 4* sau similar Dresda-Radebeul.

 

03 Decembrie |  DRESDA - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborurile Companiei Lufthanasa spre Bucuresti via Munchen. Decolare la ora 16:55 cu LH2127 si aterizare la Munchen 17:50. Scurta escala si decolare cu zborul LH1654 la 22:10. Sosire in Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 01:10 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Tarife                                               calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 599 Euro adult loc in camera dubla                                  
 • 559 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar                              
 • 459 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera             
 • 699 Euro adult loc in camera single                       

 

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Bucuresti - Dresda – Bucuresti, compania LUFTHANSA
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la Radisson Blu Park Hotel 4* sau similar Dresda-Radebeul
 • Transfer Aeroport – Hotel – Aeroport
 • Tur de oras Dresda cu autocar si ghid local
 • Tururi pietonale cu insotitorul de grup si vizitarea Pietelor de Craciun din Dresda
 • Insotitor de grup

 

Servicii neincluse:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno cu protectie COVID (recomandata, se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale

 

Excursii optionale                                       (tarife valabile pentru minim 20 de participanti)  

 • Excursie de 1 zi la Leipzing si castelul Hartenfels : transport autocar, bilet de intrare in castel, insotitor de grup. Tarif: 50 Euro/persoana

       

 • Excursie de 1 zi la Meissen si castelul Albrechtsburg : transport autocar, bilet de intrare in castel insotitor de grup. Tarif: 65 Euro/persoana

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

 •  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
 • Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
 • Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
 • Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
 • Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
 • Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

 

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
 • CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
 •  

  INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in
 • gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
 •  

  PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

 • In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, Interra aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Interra poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
 • Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.