Cetăţi medievale: Sighişoara – Mediaş – Sibiu (2 zile)

Ştiaţi că...Cetatea Sighişoara este una dintre puţinele cetăţi medievale locuite din sud-estul Europei şi singura de acest gen din România?

Ziua 1. Bucureşti – Buşteni – Braşov – Sighişoara

Plecare din Bucureşti spre Braşv, traversând Valea Prahovei. În oraşul de sub Tâmpa vom admira: centrul istoric cu Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră. În drum spre Sighişoara popas în Rupea pentru a vizita Cetatea, ridicată pe Dealul Cohalmului - unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Ajunşi în oraşul medieval Sighisoara întemeiat de coloniştii germani încă din anul 1280, vom vizita centrul istoric: Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Aurarilor, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Scara Acoperită. Cazare şi cină la Hotel Rex 3* sau similar.


Ziua 2. Sighişoara – Biertan – Mediaş – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Bucureşti

Ne continuăm periplul cetăţilor medievale spre Mediaş. Scurta oprire la Biertan pentru a vizita biserica fortificată. Cetatea medievală fost construită între anii 1490-1534, din ordinul regelui maghiar Matei Corvin. Fortificaţiile  însumează o lungime totală a zidurilor de 2360 metri, o grosime de 0,8 metri şi o înălţime de circa 7 metri. Existau trei porţi principale de acces în cetate întărite cu turnuri de apărare: Poarta Steingasser, spre nord, Poarta Zeckesch, spre est şi Poarta Forkesch, spre sud. Apogeul excursiei – cetatea Sibiului care în anul 1751 dispunea de 39 turnuri de apărare.Vom vizita centrul istoric şi Muzeul Bruckenthal. Întoarcerea in Bucuresti se face traversând Valea Oltului şi Dealul Negru.

 

 

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- o noapte de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.

Ştiaţi că... La Sibiu în 1292 a fost atestat primul spital de pe teritoriul actual al României? De asemenea, în 1350 aici se înfiinţează prima monetărie din Transilvania, în 1380 a fost documentată prima şcoală de pe teritoriul actual al României, iar in 1494 se deschide prima farmacie din România.

Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.