Campina - Brebu - Barajul Paltinu

Campina (Hasdeu - Grigorescu) - Brebu - Barajul Paltinu

 

Plecari 2022: 23.10.

 

TARIF Standard - 119 Lei/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 109 Lei/pers

Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti - Campina.

Incepem vizita cu orasul Campina, unde admiram Templul închinat Iuliei Hasdeu, loc de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu, după moartea unicei sale fiice. Despre Castelul din Campina se spune ca ar fi unul dintre cele mai bantuite din ţara noastra. Conform legendelor, noaptea, Iulia Hasdeu poate fi auzita cantand la pian, în aplauzele tatalui sau, iar în unele nopti, batranul Hasdeu iese pe geam şi urla ca un lup. Această constructie, alaturi de cavoul familiei Hasdeu, din cimitirul bucurestean Bellu, sunt probabil unicele temple spiritiste din lume.

Continuam cu o vizita la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”, gazduit de casa in care pictorul Nicolae Grigorescu si-a trait ultimii ani de viata. In timpul Primului Razboi Mondial, casa a adapostit Cartierul General German, perioada in care aceasta a fost incendiata. O parte dintre obiecte au putut fi salvate, ceea ce a facut posibila reconstituirea casei artistului (atelierul, sufrageria, biblioteca) în perioada 1954-1955 de catre fiul pictorului, Gheorghe Grigorescu, care a avut ca puncte de reper fotografii salvate din timpul vietii tatalui sau. In prezent, edificiul adaposteste piese de mobilier, creatii si obiecte autentice, de la fotografii pana la dedicatii ale contemporanilor si tablouri remarcabile ale marelui pictor.

Urmeaza cu Complexul architectural Medieval Brebu, situat în localitatea cu acelasi nume , din judetul Prahova, construit în secolul al XVII-lea de către domnitorul Matei Basarab. Realizat din piatra si caramida, complexul a fost conceput ca manastire şi curte domneasca, fiind conservat in forma initiala, reprezentand unul dintre putinele monumente medievale specifice artei romanesti de la noi din tara, care sa fie atat de bine pastrate. Constructia a debutat cu ridicarea caselor domnesti si a zidurilor de aparare, anterior anului 1640, an în care un act emis de domnitorul Matei Basarab, mentiona Manastirea Brebu ca fiind ridicata din temelii de domnia sa. Complexul este alcatuit din casele domnesti, biserica, zidul de incinta si turnul clopotnita.

Ziua o incheiem la Lacul si Barajul Paltinu. Paltinu este un lac de acumulare pentru apa potabila, intins pe o lugime de 3 km, oferind o priveliste incantatoare. Ambele maluri ofera conditii prielnice pentru asezarea unor campinguri pitoresti si case de vacanta. Este asezat intr-o zona montana pitoreasca, in bazinul Doftana iar in apropriere se gaseste raul Doftana, la confluenta cu Paraul Paltinoasa si Secaria. Situat la o altitudine de 650 m lacul Paltinoasa ocupa o suprafata de 215 ha. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

Grup minim 35 pers.

ATENTIE:

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.