Descoperiţi atracţiile turistice din Bucovina şi Moldova! (5 zile)

Ziua 1. Bucureşti – Buzău – Focşani – Mărăşeşti – Târgu Neamţ

Plecare din Bucureşti către Târgu Neamţ. Pe  traseu opriri la Dragosloveni pentru a vizita Casa Memorială Alexandru Vlahuţă (în această casă aveau loc petreceri cu lăutari la care participau bunii săi prieteni Barbu Delavrancea și Ion Luca Caragiale), Crama Girboiu (prezentare şi degustare de vinuri), Mausoleul de la Mărăşeşti, monument dedicat eroilor Primului Război Mondial. Cazare şi cină la Târgu Neamţ la Pensiunea La Cetate 3* sau similar.

 

Ziua 2. Târgu Neamţ

Mic dejun. Deplasare în zona Târgu Neamţ. Se vizitează: Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Neamţ (cel mai vechi așezământ monahal din Moldova), Cetatea Neamţului (construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare și distrusă în 1718 din ordinul domnitorului Mihai Racoviţă), Muzeul Memorial Ion Creangă – Humuleşti. Cazare şi cină la Târgu Neamţ, la aceeaşi pensiune.

 

Ziua 3. Târgu Neamţ – Vama – Marginea - Vatra Dornei

Mic dejun. Deplasare spre Vatra Dornei. Pe traseu vom vizita: Mănăstirea Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare, ridicată în anul 1488 în numai patru luni și jumătate), Ceramica Neagră şi Muzeul Etnografic de la Marginea, Mănăstirea Suceviţa (legenda spune că o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcţii), Mănăstirea Moldoviţa (una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric. Originea sa nu este cunoscută cu precizie, însă tradiţia o aminteşte încă din perioada voievozilor Muşatini), Muzeul Ouălor Încondeiate (colecţia cuprinde atât ouă încondeiate din această zonă, cât şi din diferite ţări ale lumii. Tot aici, vom găsi şi alte ouă rare, precum cele de emu, nandu, tinamu, ou de broască testoasă, de crocodil, struţ, fazan, prepeliţă. Cel mai vechi ou al colecţiei datează din anul 1860). Cazare şi cină la Vatra Dornei la Pensiunea Angela 3* sau similar.

 

Ziua 4. Vatra Dornei

Mic dejun. Se vizitează: Muzeul Etnografic al Bucovinei (expoziţie de etnografie ce oferă o imagine retrospectivă, complexă şi convingătoare asupra bogatei civilizaţii tradiţionale montane, bucovinene şi a zonei Dornelor), plimbare prin Parcul Natural din staţiune (renumit pentru veveriţele care încântă vizitatorii), urcare cu telecabina (până la cota 1.300 m, de unde se admiră toată depresiunea Dornelor, cu Munţii Rodnei şi Călimani) şi vizită la o stână de oi. Cazare şi cină la Vatra Dornei, la aceeaşi pensiune.

 

Ziua 5. Vatra Dornei – Bicaz – Miercurea Ciuc - Braşov - Bucureşti

Mic dejun. Plecare spre Bucureşti. Pe  traseu vom admira: Lacul Izvorul Muntelui (cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România), Cheile Bicazului (formate de râul Bicaz, ce fac legatura între Transilvania și Moldova), Lacul Roşu (cel mai mare lac natural montan din Romania, lac de baraj natural format în 1837, la poalele Hăşmaşului Mare). Sosire în Bucureşti.

 

 

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- patru nopţi de cazare cu demipensiune la pensiune 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice.

Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.