Incursiune în Banat şi Ţara Haţegului

Dunărea la Cazane - Prislop - Hunedoara

Ziua 1. Bucureşti – Horezu – Târgu Jiu - Băile Herculane

Plecare din Bucureşti spre Băile Herculane. Pe traseu oprire la Horezu pentru a vizita Mănăstirea Hurezi (cea mai de seamă ctitorie a domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, Peştera Muierii (sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul, prima peşteră electrificată din România şi la Târgu Jiu, operele lui Brancuşi (Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor), Mănăstirea Tismana (cel mai vechi aşezământ monahal, având un rol primordial în menţinerea credinței ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani), Valea şi Munţii Cernei. Cazare şi cină în Băile Herculane la Pensiunea Ambasador 3* sau similar.

Ziua 2. Băile Herculane

Mic dejun. Tur pietonal şi prezentarea obiectivelor din Băile Herculane, drumeţie pe munte (Grota Haiducilor - Grota cu aburi). Cazare şi cină la aceiaşi pensiune. 

Ziua 3. Băile Herculane – Orşova – Băile Herculane

Deplasare spre Orşova – Băile Herculane (50 km). Opţional, croaziera pe Dunare: Rezervaţia Naturală Cazanele Mari şi Mici, Tabula Traiana, Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Grota Veterani, Peştera Ponicova. Tur panoramic Orşova, vizită la Mănăstirea Sfânta Ana, aşezată pe coama Dealului Moşului, care domină oraşul Orşova şi Muzeul Memorial Pamfil Şeicaru. Cazare şi cină Băile Herculane.

Ziua 4. Băile Herculane – Sarmisegetuza – Prislop - Hunedoara

Mic dejun. Plecare spre Hunedoara. Pe traseu se vizitează: Sarmisegetuza (ruinele Ulpiei Traiana Sarmisegetusa), Mănăstirea Prislop. La sosirea în Hunedoara vizităm Castelul Huniazilor (unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România). Cazare şi cină în Hunedoara la Hotel Rusca 3* sau similar.

 Ziua 5. Hunedoara – Câlnic – Sibiu - Bucureşti

Mic dejun. Deplasare spre Bucureşti. Pe traseu se vizitează: Cetatea Câlnic (Kelling, unul din monumentele de arhitectură cele mai interesante din secolul al XIII-lea, ocupă un loc special între fortificaţiile ridicate de saşii transilvăneni), Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu (cea mai vastă structură etnomuzeală din România, muzeul în aer liber cu o suprafaţă de 96 hectare unde sunt expuse case şi obiecte din toate zonele României). Sosire în Bucureşti.

 

Prețul include:

- transport cu autocarul conform program;

- patru nopţi de cazare cu demipensiune la pensiune 3* şi hotel 3*;

- vizitele incluse în program.

Prețul nu include:

- intrările la obiectivele turistice şi opţionalele.

Nota: Tarifele variaza in functie de numarul de persoane si de perioada excursiei, detalii suplimentare pot fi solicitate telefonic/e-mail.