Amfiteatrul Transilvania - Manastirea Sinca Veche - Prejmer
Amfiteatrul Transilvania - Manastirea Sinca Veche - Prejmer
Plecari 2022: 5.06, 25.09, 9.10
TARIF Standard - 149 Lei/pers
Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022 - 129 Lei/pers
Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 5:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 06:00 pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Moeciu de Jos - Sinca Veche si Prejmer.
Vom incepe vizita cu Amfiteatrul Transilvania ce se gaseste pe o culme domoala din terminatiile Muntilor Bucegi, intre Simon si Moieciu de Sus. Situat pe 100 de hectare de colina in Muntii Bucegi, aici se afla si cunoscutul restaurant rustic-șic cu camere, realizat in cladirile unei ferme din secolul al XIX-lea, ce se afla la 11 km de Muzeul Satului din Bran și de Castelul Bran din secolul al XIV-lea.
Continuam spre Manastirea rupestra de la Sinca Veche, locul in care se implinesc dorintele. Aici vorbim despre misterul „Templului Ursitelor” din Tara Fagarasului. Forma locului, dar şi alte stanci din jurul grotei, ii fac pe unii experti sa afirme ca pestera a fost un templu dacic, cu o vechime de peste 2000 de ani. In grota este desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos. Cativa centimetri la stanga, in mijlocul unei incaperi cu aspectul unui altar, sunt sculptate Steaua lui David şi semnul Yin-Yang.
De aici ne indreptam spre Cetatea Prejmer care adaposteşte Biserica Fortificată din localitate, una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Europa, dar si cel mai vechi monument istoric din Brasov. Este printre putinele care nu au fost daramate de comunisti, ci din contra, chiar Nicolae Ceausescu a dat bani pentru restaurarea ei. Cetatea a fost construita in 1211 de catre Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pentru a se apara de invaziile turcesti, locuitorii asezarii, la origine sasi, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cetatii Taranesti. Cetatea are forma unui cerc care inconjoara Biserica Evanghelica, cu ziduri inalte de 12 metri şi groase de 3-4 metri. Cetatea a fost atacata de 50 de ori de catre turci. Se spune ca cetatea a cazut o singura data in mainile dusmanilor, dar doar pentru că venisera ca prieteni, iar dupa ce au patruns in cetate s-au transformat în cuceritori. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.
ATENTIE:
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
SERVICII INCLUSE |
SERVICII NEINCLUSE |
|
|