Transilvania Cetati si Biserici fortificate

Transilvania Cetati si Biserici fortificate 

Itinerariu: Bucuresti - Rasnov - Brasov - Viscri - Sighisoara - Biertan - Sibiu - Curtea de Arges - Bucuresti

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cetatea Rasnov - Prejmer - Brasov (215 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecam pe ruta Bucuresti - Sinaia - Predeal - Rasnov - Prejmer - Brasov. Vom face o prima oprire la castelul Peles, in Sinaia (resedinta de vara a regilor Romaniei, construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei, intre anii 1873-1914). Ne continuam drumul pe Valea Prahovei, prin statiunea Paraul Rece, pana la Cetatea Rasnov - ansamblu fortificat situat la sudul orasului Rasnov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania ce dateaza din secolul al XIV-lea. De la Rasnov plecam spre Biserica evanghelica fortificata din Prejmer, construita in secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane, ce dateaza din secolul al XII-lea. Plecam spre Brasov, unde vom face o plimbare pietonala in centrul istoric al orasului, Piata Sfatului, Biserica Neagra. Cazare in Brasov, hotel City Center 3* sau similar.

Ziua 2. Brasov - Sighisoara - Sibiu (250 km)

Mic dejun. Vom porni spre satul Viscri, ce reprezinta adevarata fata a satului autentic romanesc, care l-a fermecat pe insusi Printul Charles. Odata ajunsi vom vizita Biserica Evanghelica Fortificata din Saschiz, construita in sec. Xlll, aceasta face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul spre Sighisoara, unde vom face o plimbare pietonala in interiorul cetatii medievale, care a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO in anul 1999. Plecand din Sighisoara, ne continuam periplul si vom ajunge la Biserica fortificata din Malancrav, judetul Sibiu, construita in secolul XIV pe locul unei bazilici romanice mult mai vechi. Inclusa pe lista UNESCO este si biserica fortificata din Biertan, urmatoarea noastra oprire. Complexul arhitectural medieval din Biertan este o constructie monumentala, cu trei compartimente de inaltimi egale. Construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, a fost ultima biserica din Transilvania inaltata in acest stil. Ne indreptam catre Sibiu, unde vom vizita ansamblul de monumente istorice aflat pe teritoriul satului Mosna (Biserica Evanghelica -Lutherana, una dintre cele mai frumoase biserici gotice tarzii, construita intre anii 1480-1486) si Biserica fortificata din Valea Viilor, inclusa in Lista patrimoniului mondial UNESCO (biserica actuala a fost ridicata in secolul al XV-lea si transformata in cetate bisericeasca in jurul anului 1500, cand biserica a suferit multe modificari, fiind fortificata). Cazare in Sibiu, hotel Ibis 3* sau similar.

Ziua 3. Sibiu - Curtea de Arges - Bucuresti (300 km)

Mic dejun. Dimineata o vom dedica vizitei orasului Sibiu, unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale colonistilor sasi stabiliti in zona. Orasul a fost capitala Transilvaniei intre anii 1692-1791. Vom admira centrul istoric: Piata Mare, Piata Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor si Catedrala Mitropolitana Sfanta Treime. In jurul pranzului, vom pleca spre Bucuresti trecand prin defileul Oltului cu o scurta oprire la Manastirea Cozia si o vizita la Manastirea Curtea de Arges, construita intre 1515 - 1517 de Neagoe Basarab, necropola pentru familia regala a Romaniei. Vom ajunge in Bucuresti in cursul serii - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Loc in camera dubla 

Data plecare Tarif 
22.04.2021, 20.05.2021, 17.06.2021, 08.07.2021, 26.08.2021, 23.09.2021 499 lei

Camera single: 799 lei/persoana;

Copil sub 2 ani 379 lei cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport autocar clasificat;

• 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 2*- 3*;

• Excursiile prezentate in program;

• Ghid roman insotitor.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice.