Traditii de Paste in Bucovina

Traditii de Paste in Bucovina

Itinerariu: Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Sihastru - Marginea - Cernauti - Botosani - Ipotesti - Hanul Ancutei

Program

Ziua 1 (Vineri, 30.04). Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Gura Humorului (520 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti -Piatra Neamt- Gura Humorului. Prima noastra oprire va fi la spectaculoasele Chei ale Bicazului si Lacul Rosu! La Piatra Neamt vizitam Curtea Domneasca si Turnul lui Stefan cel Mare. Sosire la hotel Aldi***(sau similar) in Gura Humorului pentru 4 nopti.

Ziua 2 (Sambata, 01.05). Gura Humorului - Manastirile pictate - Manastirea Putna - Marginea (aprox. 220 km)

Mic dejun.O intreaga zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Incheiem in Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Seara vom participa la slujba de Inviere, la una dintre bisericile din vecinatatea hotelului nostru. Cazare acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 3 (Duminica, 02.05). Suceava - Botosani - Ipotesti (aprox. 160 km)

Mic dejun. Plecam intr-o excursie la Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric . Vom poposi apoi in Botosani, vechi oras moldovenesc, atestat documentar inca din 1350, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. Vom incheia excursia noastra intr-un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu, la Ipotesti, satuc linistit, peste care timpul nu a lasat urme. Dupa aceasta vizita simbolica ne reintoarcem la hotelul nostru pentru a servi masa traditionala de Paste. Cazare la acelasi hotel in Gura Humorului.

Ziua 4 (Luni, 03.05). Gura Humorului - Cernauti (aprox. 230 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursi optionala dincolo de granita, la Cernauti, parte din Bucovina istorica, care, daca ar mai fi apartinut de Romania, ar fi fost unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii. Ne plimbam agale pe stradutele pitoresti si descoperim mostenirea eterogena a orasului. Universitatea din Cernauti te pironeste locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O cladire cu trei corpuri asezate in U, din caramida rosie, cu alei de prundis si gazon proaspat tuns , seamana izbitor cu un vechi campus englezesc.Cazare Gura Humorului.

Ziua 5. (Marti, 04.05). Gura Humorului - Voronet - Hanul Ancutei - Bucuresti (aprox. 460 km)

Dupa micul dejun ne vom intrepta spre Manastirea Voronet, biserica pictata aflata in patrimoniul UNESCO. Un scurt popas apoi la Hanul Ancutei atrasi de miresmele imbietoare ale bucatariei locale si vom degusta din vinul casei. In acest loc ii placea marelui scriitor si povestitor Mihail Sadoveanu sa zaboveasca la o cana cu vin si, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancutei. Ne intoarcem in Bucuresti in cursul serii.

Loc in Camera dubla

Data Plecare Tarif
30.04.2021 999 lei

 

Camera single: 1299 1199 Lei/pers;

Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti: 245 Lei.

Servicii incluse

• Transport cu autocar modern, cu climatizare;

• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel Aldi *** sau similar;

• Ghid.

Nu sunt incluse

• Asigurare storno 

• Intrarile la obiectivele turistice;

• Excursiile optionale.