Tinuturile Dobrogei si Balcic

Tinuturile Dobrogei si Balcic 

Bucuresti - Ostrov - Adamclisi - Constanta - Balcic - Istria

Program

Ziua 1 Bucuresti - Ostrov - Adamclisi - Constanta (275 km)

Intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare la ora 05:30,Bucuresti, Calea Grivitei-Gara de Nord(in fata Muzeului CFR).
Plecarea la ora 06:00, pe ruta Bucuresti-Ostrov-Constanta. Vom face o prima oprire in Lunca Dunarii in micuta localitate de frontiera Ostrov. Patrunzand in tinuturile Dobrogei, regiune istorica, situata geografic intre Dunare si Marea Neagra, ne oprim la Manastirea Dervent, manastire ortodoxa situata in satul Galita. Unul dintre obiectivele principale ale calatoriei noastre il constituie vizita la „Pestera Sfantului Apostol Andrei” (prima biserica crestina de la noi, cu adevarat sapata in stanca). Ne vom continua drumul si vom ajunge foarte curand la Monumentul Adamclisi, cunoscut sub numele de Tropaeum Traiani, monument ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109 d.Hr. pentru a marca victoria romanilor asupra dacilor in anul 102 d.Hr. Spre sfarsitul zilei, dupa o scurta oprire la Murfatlar, cu scop de degustare a celebrelor produse din podgoria cu acelasi nume, vom ajunge in zona orasului Constanta unde ne vom caza. Dupa aceea vom putea face o plimbare romantica la malul marii.

Ziua 2 Constanta - Balcic - Constanta (250 km)

Mic dejun. Vom porni astazi intr-o excursie prin tinuturile sudice ale Dobrogei si ai Cadrilaterului, pana la Balcic. Odata ajunsi aici incepem sa exploram micutul oras-statiune si sa facem o plimbare pe faleza din port. Balcic se afla la doar 60 km de Vama Veche si este cunoscut, in special, datorita Reginei Maria. Intre 1913-1940, localitatea a apartinut Romaniei, fiind mai tarziu redobandit de Bulgaria impreuna cu intregul teritoriu al Cadrilaterului. Vom vizita resedinta preferata a Reginei Maria , Castelul din Balcic inconjurat de frumoasa Gradina Botanica, renumita pentru colectia de cactusi si plante mediteraneene. In 1933, cand isi intocmeste testamentul, Regina Maria cere ca dupa moartea sa inima sa ii fie depusa in micuta capela pe care o construise pe malul marii, Stella Maris, iar corpul sa ii fie ingropat la Curtea de Arges, alaturi de ceilalti membri ai Familiei Regale. Ne vom intoarce la Constanta in cursul serii si dupa un tur panoramic al orasului ne vom retrage la hotelul nostru.

Ziua 3 Constanta - Cetatea Histria - Manastirea Colilia - Bucuresti (340 km)

Mic dejun.In ultima zi a circuitului nostru plecam din Constanta (fostul Tomis), dupa ce vom fi admirat rasaritul soarelui „din mare” si ne vom indrepta spre Cetatea Histria (intemeiata de greci cu peste 2500 de ani in urma, cea mai veche asezare urbana atestata, pe teritoriul tarii), arie protejata de interes national,rezervatie naturala de ordin stiintific si sit arheologic, situata pe teritoriul administrativ al comunei Istria langa lacul Sinoe (fost golf maritim legat inca de Marea Neagra). Urmatorul popas este unul inedit in peisajul monahal romanesc. Mergem la Manastirea Colilia, loc cu o istorie pe cat de fabuloasa, pe atat de necunoscuta in Romania. Vom avea bucuria de a fi gazduiti de persoane deosebite din toate punctele de vedere. Ne despartim de obstea de la Colilia cu bucuria de a fi aflat taine minunate si vom incepe drumul spre casa, parasind tinuturile Dobrogei, aceasta straveche si deosebit de interesanta regiune istorica a Romaniei, cu satisfactia de a fi aflat informatii surprinzatoare despre acest pamant, parca prea putin adus in atentia noastra.
Sosire seara in Bucuresti,Calea Grivitei-Gara Nord (in fata Muzeului CFR).

Loc in camera dubla 

Data plecare Tarif
20.05.2021,17.06.2021,15.07.2021,12.08.2021,02.09.2021,30.09.2021 469 Lei

 

Camera single: 649 lei/persoana;

Copil sub 12 ani 250 lei (in camera cu 2 adulti).

Servicii incluse

• Transport cu AUTOCAR /MICROBUZ modern, clasificat international

• 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2**- 3***

• excursiile prezentate in program

• ghid insotitor pentru intrega perioada

Nu sunt incluse

• Alte mese, taxe si cheltuieli personale

• Intrarile la obiectivele turistice.