Tinutul Secuiesc

Tinutul Secuiesc

O incursiune printre conace, mofete, ape minerale, kurtos kalacs și plimbare cu Mocanita pe Valea Zanelor

Plecari:  01.10.2020

Pret  679 Ron/persoana

 

Ziua 1. Plecare din Bucuresti catre tinutul Secuiesc pe traseul Valea Prahovei – Brasov – Covasna. Primul popas il vom face pe Valea Zalanului la Castelul Kalnoky aflat in satul Miclosoara, locul preferat al Printului Charles cand vine in Romania. Castelul adaposteste Muzeul Vietii Transilvanene. Continuarea excursiei catre localitatea Zabala pentru a admira un alt edificiu celebru - Castelul Mikes, construit in secolul XVI si considerat cel mai romantic conac din Tinutul Secuiesc.renumit pentru arhitectura  dar si pentru domeniul care-l inconjoara cu o padure de arbori seculari. si un lac pitoresc. Seara sosire si cazare in zona Covasna.

 

Ziua 2. Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o plimbare pe Valea Zanelor cu Mocanita. Povestea Mocăniței din Covasna-Comandău se întinde pe mai bine de un secol. Puţină lume ştie că între Covasna şi Comandău a existat un ansamblu tehnic unic în Europa, extrem de ingenios, care folosea forţa gravitaţională pentru transportul buştenilor. Dupa amiaza vom merge im localitatea Cernat  - Malomkert, atestată pe la 1332, un loc mirific unde tradiționalul se imbină armonios cu modernul si ținutul deliciosului kurtos; Vom vizita Muzeul Etnografic Haszmann Pál.situat in conacul cu acelasi nume. Conacul a fost construit între secolele 17-19, iar aspectul neoclasicist şi l-a dobândit în 1831. Apoi vom admira si imortaliza turnul cetatii Ika si Malom feredő (Baia Morii) ce  se afla la poalele Cetăţii Ika. Vom vedea bazinul de scăldat, alimentat de apă dulce a pârâului Nagypatak (Pârâul Mare)  ce a fost reînnoit prin activitatea voluntarilor din Secuime. Acest bazin oferă posibilitate de distracţie şi recreere pentru tinerii din zonă. Seara vom face un popas la atelierul de turtă dulce tradițională din Targul Secuiesc, ce apartine familiei Szántó József. Vom afla povestea turtei dulci  ce a debutat în 1880. Seara intoarcere si cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 3. Mic dejun.Ne continuam periplul in Tinutul Secuiesc. In prima parte a zilei ne vom indrepta catre localitatea Sânsimion unde puteti  degusta berea „Tiltott Csíki Sör”, o bere meșteșugită, nepasteurizată, fară aditivi și conservanți. Veti afla povestea renumitei beri chiar de la producatori. Apoi ne continuam „Tinutul Sarii”Praid. Vom vizita cea mai mare salina din tara. In functie de starea vremii vom merge la” canionul de sare” pentru a imortaliza creatia dasavarsita de natura in formatiunile de sare. La intorcere vom face un scurt popas la Corund - satul care stă pe un munte de sare și pe un deal de „bijuterii”.

Ziua 4. Mic dejun. Ne vom indrepta catre zona volcanica, a apelor minerale si a mofetelor. Popas pentru a imortaliza singurul lac vulcanic din tara – lacul  Sf. Ana. Continuarea traseului catre Tara Barsei si Valea Prahovei. Seara, sosire in Bucuresti, aprox ora 22.00.

 

Pretul include:

Pretul nu include:

· transport autocar 3*/microbus

· 3 cazari in camere standard cu mic dejun si cina ,  hotel pensiune 3* zona Covasna/Baile Balvanyos;.

· ghid insotitor din partea agentiei pe traseu 

· biletele de intrare la obiectivele culturale

           - Conacele secuiesti aprox 20 lei/persoana/conac

           - Salina Praid  aprox 20 lei/persoana

           - Mocanita aprox 30 lei/persoana

           - degustari;  aprox 10 lei/ degustare

supliment single 200 ron

Nota :

· Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 persoane (autocar) si 20 persoane (microbuz);

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.