PASTE in KUSADASI

Perioada: 17.04 - 25.04.2020 | 9 zile - 8 nopți |

București – Canakkale (1 noapte) – Kusadasi (5 nopți) – Istanbul (2 nopți) – București

Ultra First Minute - de la 349 €/persoană

Ziua 1 | Vineri 17.04.2020: BUCUREȘTI – CANAKKALE

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 05:30 în parcarea din fața ACADEMIEI MILITARE ROMÂNE (Universitatea Națională de Apărare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 06:00 pe traseul  București - Giurgiu - Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – Capitan Andreevo – Edirne – Eceabat – Canakkale. Seara cazare în Canakkale la hotel de 3*. Timp liber pentru cumpărături sau plimbare prin oraș, unul dintre cele mai ieftine orașe din Turcia.

 

Ziua 2 | Sambată 18.04.2020: CANAKKALE – TROIA – BERGAMA (Cetatea Pergamon) – KUSADASI

Dimineața, după micul dejun, ne continuăm itinerariul spre Kusadasi. În drum vom face o oprire la Troia - povestea războiului troian fiind una din cele mai faimoase din istorie, iar legenda Elenei din Troia încântă de peste 3.000 de ani. Mai departe, ne îndreptăm spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat  pergamentul. Cetatea Pergam  este  citata  și în  cartea  Apocalipsei, spunându-se despre aceasta  că este  una  dintre  cele  șapte  biserici  din  Asia.  În  prezent, siturile  arheologice principale ale anticului Pergam se regăsesc în partea de Nord și de Vest a orașului modern Bergama. Drumul continuă spre Kusadasi, unde vom ajunge spre seara - cină și cazare la hotelul Palm Wings Ephesus 5*, Kusadasi. Dupa cina vom fi preluati de autocar si vom porni spre Izmir pentru a participa la slujba de Inviere la Biserica Greaca Sf.Vukolos. HRISTOS A INVIAT!

 

Ziua 3 | Duminică 19.04.2020: KUSADASI – SIRINCE (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru odihnă /shopping în Kusadasi, sau, opțional, excursie la Sirince. Sirince – vechiul sat grecesc va asteapta sa degustati vinul fructat pentru care este recunoscut in intreaga Turcie si sa admirati peisajele pitoresti. Turul include vizita unei vechi biserici si oprire la magazinul de specialitati turcesti. După-amiază ne întoarcem în Kusadasi, cazare și masă la hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 4 | Luni 20.04.2020: KUSADASI – PAMUKKALE (opțional)

Timp liber pentru odihnă /shopping în Kusadasi, sau, opțional, excursie la Pamukkale. Supranumit și Castelul de Bumbac, terasele de calcar  reprezintă un fenomen unic în lume care stârnește reacții de uimire și contemplare. În fața albului imaculat incrustrat parcă cu pietre prețioase, cuvintele sunt lipsite de esență. Tot acolo, orașul antic Hierapolis și Piscina Cleopatrei cu apă termală se dezvăluie precum acum 2000 de ani. Orașul antic Hierapolis impresionează prin Teatrul roman foarte bine conservat, prin numeroasele morminte descoperite și Templul lui Apollo. Fosta stațiune termală, Pamukkale, prin Piscina Cleopatrei, vă oferă beneficiile apei termale cu temperatura de 36 grade Celsius și ocazia de a descoperi o piscina în aer liber, pavată cu coloane ale Templului lui Apollo. Seara ne întoarcem în Kusadasi, cazare și masă la hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 5 | Marti 21.04.2020: KUSADASI – EFES & CASA FECIOAREI MARIA (optional)

Timp liber pentru odihnă /shopping în Kusadasi, sau, opțional excursie la Efes – unul dintre cele mai faimoase orașe ale Antichității și Casa Fecioarei Maria – locul în care Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani din viață. Dupa amiaza ne întoarcem în Kusadasi, cazare și masă la hotel Palm Wings Ephesus 5*.

 

Ziua 6 | Miercuri 22.04.2020: KUSADASI – ALACATI (optional)

Mic dejun. Timp liber la hotel sau, opțional, excursie in Alaçatı – o bijuterie a timpului. Pornind într-o călătorie spre capătul cel mai vestic al Turciei, descoperi o peninsulă cu trei mici orașe numite Çeşme, Alacati și Ilıca, trei destinații de vacanță extrem de populare printre locuitorii Turciei. Dacă, însă, Ilıca este ceva mai cunoscut datorită plajei sale întinse, înconjurată de o mare turcoaz uimitoare, pe fundul căreia izvorăsc ape termale de sulf, Çeşme și Alacati sunt mai retrase – reprezintă Turcia aproape neatinsă de puterea turismului în masă. Alacati este un mic orasel situat aproape de Izmir, la doar 72 de km, in partea de vest a Turciei. Orașul fermecător este o bijuterie ascunsă de care majoritatea oamenilor nu au auzit. Este o destinatie unica, ce se remarca prin frumusetea arhitecturii vechi otomane, podgorii si morile de vant vechi de 150 de ani. Toate strazile sunt inguste, cu piatra cubica, iar casele varuite in alb, au usile si ferestrele colorate cu roz, rosu, verde, mov sau galben. Bucătăria locală este variată, de la bucătăria mediteraneană cu fructe de mare și pește, pana la bucătăria tradițională turcească. Oraselul are numeroase clădiri care au fost cruțate de ravagiile timpului și de modernizarea arhitecturii la care a fost supusă. Veți admira astfel si arhitectura vechilor case de piatră, dar și moara de vânt, în timp ce vă plimbați pe strădutele pitoresti ale orasului.

 

Ziua 7 | Joi 23.04.2020: KUSADASI – ISTANBUL – Seara turceasca (optional)

Mic dejun. Plecare spre Istanbul, urmând traseul Izmir - Bursa.  Dupa amiaza sosire în Istanbul, tur de oraș cu autocarul și  cazare la hotel de 3*. Optional, seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.

 

Ziua 8 | Vineri 24.04.2020:

ISTANBUL – Croaziera pe Bosfor (opțional)

Mic dejun. Timp liber sau vă propunem un tur pietonal prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul, si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din orasul Karnak, provincia egipteana Luxor, de catre imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sfanta Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit  muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Optional, dupa-amiaza va propunem o croaziera pe Bosfor. Seara cazare în Istanbul la hotel de 3*.

 

Ziua 9 | Sambata 25.04.2020: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI

După micul dejun plecăm spre București. În drumul către țară vom trece prin orașul Edirne, fosta capitală a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscută drept moscheea celor 999 de ferestre datorită arhitecturii unice a cupolei, dar și a tunelelor subterane ce leagă moscheea de fosta Academie Militară, tunele ce acum adăpostesc numeroase magazine în care veți găsi produse tradiționale turcești, prilej și pentru achiziționarea ultimelor suveniruri. Seara sosire în București, în funcție de trafic si formalități vamale

Obiectivele marcate prin caractere îngroşate şi înclinate (Bold-Italic) se vor vizita doar pe exterior.

Pentru explicaţiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA IEȘIRII DIN TURCIA!

 

ATENŢIE: Grup minim 45 pers.

  • Toate intrările la obiectivele turistice din Turcia se achită în moneda națională – Lira Turcească.
  • În cazul nerealizării numărului minim de participanţi menţionat în program, agenţia îşi rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar;
  • În cazul unui grup mai mic de 45 pers. (35-44 persoane) se va achita un supliment de 20 Euro/persoană;
  • Însoţitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fără a afecta însă și  structura programului.
  • Persoanele care vor călători singure pot opta pentru Partaj în camera dublă, situatie în care agenția va aloca, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, o persoană pentru partaj fiecărui solicitant. În situația în care agenţia nu reuşeste să completeze partajul, turiștii NU vor achita suplimentul de cameră Single. Eventualele neînţelegeri între solicitanţii de partaj nu sunt imputabile agenţiei.
  • Rezervările efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulări/modificări; Penalizare 100% din suma incasata!

CONDIȚII DE PLATĂ pentru rezervările ULTRA FIRST MINUTE: 25% avans la înscriere, 25% pana la 31.01.2020, rest de plata la 29.02.2020

CONDIȚII DE PLATĂ pentru rezervările FIRST MINUTE: 50% avans la înscriere, diferenta pana la 29.02.2020

CONDIȚII DE PLATĂ pentru rezervările cu OFERTA STANDARD: 30% avans la înscriere, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

PERIOADA

 

LOC în cam.DBL/TPL

STANDARD

 

ULTRA FIRST MINUTE

  31.01.2020

 

 

FIRST MINUTE

29.02.2020

 

 

Copil

0-11.99 ani

 

 

Supliment SINGLE

17.04.2020 – 25.04.2020

379 €

 349 €

 

359 €

 

180 €

 

155 €

 

PREȚUL INCLUDE

PREȚUL NU INCLUDE

» Transport cu autocar clasificat pentru curse internaționale;

» 1 noapte cazare cu mic dejun în Canakkale - hotel 3*;

» 5 nopți cazare in camere Standard (main-building), cu Ultra All Inclusive în Kusadasi - Palm Wings Ephesus 5* (se intră cu Cina și se iese cu Mic Dejun)

» 2 nopți cazare cu mic dejun în Istanbul - hotel 3*;

» Vizita Bergama și Troia;

» Tur panoramic în Istanbul cu autocarul și pietonal;

» Edirne - Moscheea Selimiye;

» Însoțitor de grup.

» Bilet Ferry-boat Çanakkale si Pod Yalova - 12 €/pers – se achita la autocar! Copil 0-5.99 ani – Gratuit.

» Asigurarea medicală;

» Asigurare Travel (medicala+storno);

» Intrările la obiectivele turistice;

» Serviciile de ghizi locali - 15 €/pers – se achita in autocar la ghidul insotitor;

» Vizitele menționate în program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.

 

SUPLIMENTE

» Locuri preferențiale in autocar (rand 1 banchete - 15 €/pers/loc, rand 2 banchete - 10 €/pers/loc, rand 3 banchete - 5 €/pers/loc

» Oricare alt loc solicitat de turisti, in afara celor preferențiale se va taxa cu 5 €/pers/loc

*Urcarea in autocar se va face in functie de data inscrierii, iar confirmarea locurilor preferentiale se face in limita disponibilitatii.

In autocar, copiii cu vârsta până în 14 ani nu pot ocupa locuri pe primul rând de banchete si nici prima bancheta dupa usa a 2-a.

 

 

 

REDUCERI

» Reducere 5 €/pers pe ultima banchetă în autocar (se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii).

EXCURSII OPTIONALE

Tarife Standard

EXCURSII OPTIONALE – Tarife Speciale

*valabile in momentul rezervarii – inscriere din tara

 

• EFES & CASA FECIOREI MARIA - 20 Euro

• PAMUKKALE – 45 Euro

• SIRINCE – 25 Euro

• ALACATI – 40 Euro

• Seara turceasca – 40 Euro

• Croaziera pe Bosfor – 15 Euro

 

• EFES & CASA FECIOREI MARIA - 15 Euro

• PAMUKKALE – 35 Euro

• SIRINCE – 20 Euro

• ALACATI – 30 Euro

• Seara turceasca – 34 Euro

• Croaziera pe Bosfor – 12 Euro

ATENȚIE !!! Excursiile opționale se realizează pentru un grup minim de 30 persoane!

  • Tarifele excursiilor optionale NU includ intrarile la obiective.
  • Vă recomandăm încheierea asigurării Travel (storno+medicală), pentru a vă proteja investiţia în pachetul turistic, atât înainte de plecare (în cazul anulării călătoriei), cât şi după plecare (în cazul unei situaţii neprevăzute apărute pe perioada sejurului)!
  • Reducerile se aplică numai la pachetul de bază; acestea nu se aplică la alte taxe sau suplimente și nu se cumulează cu alte reduceri. Rezervările efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulări/modificări;