O zi la Festivalul Rozelor

O zi la Festivalul Rozelor

 

Plecari 2022: 04.06, 05.06

 

TARIF Standard – 35 euro/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 29 euro/pers

 

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00. Se va urma traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Kazanlak.

Valea Trandafirilor este maiestuoasă! Este locul de origine al rafinatului ulei de trandafir bulgaresc, cunoscut și sub numele de „attar de trandafiri”, un centru de renume mondial pentru producția de ulei de trandafir și sursa pentru producerea celor mai renumite parfumuri din lume. Mai și iunie sunt cele mai active luni din Valea Trandafirilor, intrucat campurile de trandafiri infloresc si intreaga vale este invaluita cu parfumul lor. Este o experienta unica si rara sa petreci macar o zi la Kazanlak, pentru a respira, pentru a te cufunda în parfumul acestor flori. Simtiti trandafirii ca o resursa pentru vindecare, creativitate, echilibru, pace și frumusete. Doreen Virtue scrie: "Maica Maria este adesea numita„ Doamna noastră a trandafirilor ", deoarece aceste flori frumoase sunt unul dintre simbolurile ei. De fapt, numele Rozari înseamna „ghirlanda de trandafiri.” În Evul Mediu, trandafirii au fost folositi in ceremoniile de purificare, iar Maica Maria este simbolul suprem al puritatii. Trandafirii albi sunt asociati cu bucuriile Mariei, cei rosii cu suferinta ei, iar cei galbeni cu gloria ei”.

Trandafirul cu ulei - Rosa Damascena - a fost adus în Bulgaria din India prin Persia, Siria și Turcia. Valea Trandafirilor este situata intre munții Balcani și Sredna Gora. In secolul al XIX-lea, Rosa Damascena a devenit cea mai mare bogatie a regiunii Kazanlak. Valea Trandafirului include campurile de trandafiri Karlovo, Kazanlak, Strelcha, Pavel Banya, precum și unele parti ale campurilor Nova Zagora. Suprafata totala este de aproximativ 3.300 kmp. Astazi, Rosa Damascenan este un simbol al Bulgariei. Culesul de trandafiri dureaza aproximativ o luna - din 20 mai pana la 20 iunie, dar acest aspect depinde si de conditiile meteo. Culesul se face în fiecare dimineata, între orele 5 și 9-10.
Primul Festival al Trandafirilor a avut loc în 1903 la Kazanlak. În 1906 a fost organizat un festival de trandafiri la Karlovo. Producatorii din toata valea se aduna imbracati in flori de trandafiri, danseaza si canta toata ziua.

Vom vizita Muzeul Trandafirului din oras, apoi avem timp liber pentru a servi masa de pranz si pentru a ne bucura de imprejurimi.  Dupa amiaza, revenim spre casa pe ruta Kazanlak-Veliko Tarnovo-Ruse-Giurgiu-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic si formalitatile vamale.

Grup minim 35 pers.

ATENTIE: Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – Leva

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

* Din motive obiective, exista posibilitatea ca organizarea festivalului sa isi modifice data.

 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Asigurarea  medicala (recomandata);
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • Tarife informative: Muzeul Trandafirului - 6 Leva/pers;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.