Maramures

MARAMURES

Descoperiti Maramureşul – locul ce abundă în atracţii culturale, naturale şi artizanale.Este regiunea în care tradiţiile româneşti sunt cel mai bine conservate!

Plecari:  08-12.09.2020; 29.09-03.10.2020

Ziua 1. Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa). Ora 7.00 pe traseul Valea Prahovei – Brasov – Sighisoara (popas pentru a admira cel mai frumos si mai bine pastrat ansamblu arhitectural medieval din centrul si sud - estul Europei) – Maramures. Cazare si cina la hotel Super Ski 3* - Cavnic sau similar.

Ziua 2. Mic dejun.Va invitam intr-o incursiune pe Valea Izei pentru a admira superbele asezari rurale Budesti, Sarbi, Poienile Izei, Ieud, Botiza si cele mai spectaculoase biserici din lemn, monumente UNESCO: Man, Barsana, Budesti. Dupa amiaza vom poposi la un atelier traditional de covoare si cergi. Seara si cina cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Mic dejun. Excursie la Sapanta. En route vom face popas la manastirea Desesti si la Sighetul Marmatiei (se viziteaza Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, amenajat in fosta inchisoare ). La Sapanta vom vizita Cimitirul Vesel si celebra biserica de lemn Sapanta – Peri cu cea mai inalta turla de lemn din lume. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 4. Mic dejun.Optional, excursie pe Valea Vaserului cu popas la Viseul de Sus, pentru o plimbare cu celebrul tren Mocanita, Dupa amiaza ne indreptam catre Borsa. Va sugeram sa imortalizati Cascada Cailor ( accesul se face cu funicularul) si alte peisaje maramuresene. Seara, cazare si cina la acelasi hotel.

Ziua 5. Mic dejun. Plecare spre Bucuresti cu popas (2 ore) la Turda (se viziteaza Salina) si la Alba Iulia (2 ore) pentru a vizita -Cetatea Alba Carolina - cetatea bastionară de tip Vauban, este cea mai mare şi cea mai impresionantă cetate din ţara noastră şi din sud-estul Europei, fiind una dintre cele mai bine conservate fortificaţii de acest tip. Cetatea a fost construită de către autorităţile militare austriece între anii 1715-1738. Seara, sosire in Bucuresti.

Pret 815 Ron/persoana pt plecarile 08-12.09.2020; 29.09-03.10.2020

Pret 875 Ron/persoana pt plecarea 28.04-02.05.2020 (1 Mai in Maramures);

Pretul include:

· transport autocar 3*

· 4 cazari in camere standard cu mic dejun si cina,  hotel Super Ski 3* - Cavnic / similar;.

· ghid insotitor din partea agentiei pe traseu  

Pretul nu include:

· biletele de intrare la obiectivele culturale

           - Alba Carolina aprox 10 lei/persoana

           - Salina Turda  aprox 20 lei/persoana

           - Muzeul victimelor comunismului aprox 10 lei/persoana

           - Mocanita aprox 75 lei/persoana;  aprox 45 lei/studenti si pensionari;  aprox 40 lei/scolari

- supliment single 200 ron

Nota :

· Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 persoane;

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.