Junii Brasovului si sarbatoarea Primaverii

JUNII BRASOVULUI SI SARBATOAREA PRIMAVERII

Plecari 2022: 01.05

TARIF Standard - 119 Lei/pers

Tarif seniori 55+/studenti/First Minute pana la 28.02.2022  - 109 Lei/pers

 

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti –Sinaia – Brasov.

Ca in fiecare an, în prima duminica după Pastele ortodox, are loc Parada Junilor. Uniunea Junilor din Scheii Brasovului și Brasovul Vechi a facut cunoscut programul sarbatorii junilor, cea care atrage an de an mii de spectatori, mare parte dintre acestia fiind turisti. In fiecare an, Junii Brașovecheni sosesc în Piata Unirii din Schei pe la orele 11:00, pentru a se alatura Junilor din Schei. Iesirea Junilor in Duminica Tomii atrage atentia prin pitorescul costumelor traditionale ale Junilor, frumusetea cailor şi unicitatea traditiei. Parada calare prin Schei şi prin Cetate are o mare insemnatate pentru comunitatea veche romanească, ea avand rolul de a afirma stapanirea burgului sasesc de către romanii din Scheii Brasovului.

Dupa parada, vizitam Muzeul Prima Scoală Romaneasca din interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brașovului. Primele cursuri în limba romana au avut loc aici în 1583. Actuala cladire dateaza din anul 1760, fiind declarata monument istoric.

Facem o pauza pentru masa de pranz, apoi vizitam Biserica Neagra, unul dintre simbolurile orasului Brasov, biserica parohiala a Bisericii Evanghelice din Romania. Numele actual l-a primit dupa ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot orasul a tranformat-o intr-o ruina. Initial ea purtase hramul Sfintei Maria. După Reforma Protestanta a fost cunoscuta ca "Biserica Mare", insa denumirea populara de dupa incendiu,Biserica Neagra, a fost acceptata oficial în secolul al XIX-lea. Biserica Neagra este cea mai mare constructie sacrala din Romania, cea mai mare biserica-hala la rasarit de Viena şi unul dintre cele mai mari lacase de cult medievale de la domul Sf. Stefan din Viena pina la Hagia Sophia din Constantinopol. Cu exceptia Turciei, Biserica Neagra poseda cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, datand din secolele XV-XVI. In turnul Bisericii Negre se află cel mai mare clopot mobil din Romania, cu o greutate de cca. 6.000 kg. Timp liber pentru cumparaturi.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

Grup minim 35 pers.

ATENTIE:

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

* Din motive obiective, exista posibilitatea ca data in care se va organiza parada sa se modifice.

 

 

  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
  • Tarife informative: Biserica Neagra – 10 Lei/pers; Prima Scoala Romaneasca -10 Lei/pers;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Masa de pranz;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.