Incursiune in Ardeal

Incursiune in Ardeal

Itinerariu: Cluj-Napoca - Izvoru Crisului - Sancraiu - Gilau - Castelul Banffy - Manastirea Nicula - Gherla - Salina Turda

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cluj Napoca (450 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm.Valcea - Sibiu - Cluj Napoca
Plecare din Bucuresti dis-de-dimineata. Sosire la hotel in Cluj-Napoca, gazda noastra pentru 4 nopti.

Ziua 2. Cluj-Napoca

Ziua incepe cu un mic dejun copios, dupa care pornim intr-un tur istoric prin Cluj. Descoperim urmele lasate de cele doua mii de ani de istorie locala, incepand cu pietrele castrului roman Napoca si continuand cu fortificatiile medievale sau fostele palate nobiliare. Vizitam Biserica Sfantul Mihail, excelent exemplu de arhitectura gotica transilvaneana din secolul 15 si apoi vom afla mai multe despre pietele centrale ale orasului. La pranz ne vom delecta cu faimoasa “Varza a la Cluj”. Cazare acelasi hotel in Cluj.

Ziua 3. Tara Calatei (aprox. 180 km)

Mic dejun. Descoperim azi una dintre cele mai pitoresti zone transilvanene, Tara Calatei,cunoscuta pentru frumusetea locurilor incarcate de traditii, cu case ce si-au pastrat farmecul de odinioara si pentru numerosii mestesugari din zona. Ajungem in satul Izvorul Crisului pentru a admira casele taranesti cu arhitectura unica, dupa care poposim in Sancraiu. Trecem poarta unei gospodarii traditionale, vizitam “camera curata” si intram in atelierul unui sculptor in lemn care ne va impartasi cateva din secretele meseriei. Descoperim simbolistica portului popular din Tara Calatei, cel mai impresionant din zona Ardealului. Pentru ca bine ii sade calatorului cu drumul, incepem sa exploram celebra salba de lacuri din imprejurimile Clujului (Gilau, Somesul Cald si Tarnita). Cazare acelasi hotel in Cluj.

Ziua 4. Castelul Banffy - Manastirea Nicula - Gherla (120 km)

Mic dejun. Avem de ales azi intre program liber individual in Cluj sau o excursie optionala de o zi la Castelul Banffy, supranumit „micul Versailles al Transilvaniei”. In excursia noastra vom face o oprire la Gherla, unde descoperim urmele vechiului Armenopolis si ne vom plimba printre cladirile in stil baroc, construite in secolul 18 de colonistii armeni, in centrul orasului. De asemenea vom vizita si Manastirea Nicula, important loc de pelerinaj. Aici admiram renumita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, pictata in anul 1681. Ne vom intoarce la hotelul nostru din Cluj Napoca.

Ziua 5. Salina Turda - Bucuresti (aprox. 450 km)

Dupa micul dejun plecam spre Salina Turda (deschisa 1690), considerata in prezent, dupa recenta sa modernizare una dintre cele mai frumoase saline din lume. Dupa aceasta interesanta si sanatoasa plimbare vom porni pe drumul de intoarcere in Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii.

Loc in camera dubla

Data Plecare Tarif
05.05.2021, 14.06.2021, 14.07.2021, 18.08.2021, 22.09.2021, 13.10.2021 859 lei

 

Camera Single -1199 lei;

Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti - 445 lei

Servicii incluse

• transport autocar clasificat;

• 4 nopti cazare cu mic dejun hotel de 2-3*;

• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;

• excursiile optionale