Grecia Pentru toti

Grecia Pentru toti 

Comori de credinta, cultura si istorie

Salonic – Katerini – Manastirea Efrem Sirul – Kalambaka – Complexul Monastic de la Meteora

Ziua 1. BUCURESTI- SALONIC- KATERINI (cca. 750 km)

La ora 06:00 dimineața, plecăm din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Salonic, al doilea oraș ca mărime și ca importanță din Grecia. Ne așteaptă „Arcul lui Galerius”, construit în 297-299 d.Hr., o fostă poartă de intrare spre VIA Egnatia, drumul istoric ce lega Răsăritul cu Apusul, decorată cu basoreliefuri ce înfățișau imagini din lupta împotriva perșilor. Alături vom admira „Rotonda lui Galerius”, construită în 306 d.Hr., dupa victoria asupra perșilor și transformată ulterior (în secolul al IV-lea) în Biserica Sfântul Gheorghe – astăzi, cea mai veche biserică din oraș. Pregătește-ți apoi aparatul foto, pentru că vom admira simbolul orașului, ridicat in sec XV de cavaleri francezi in scurta perioada de ocupatie venetiana: Turnul Alb sau Turnul Însângerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. O zonă uimitoare pentru a imortaliza primele amintiri ale circuitului nostru. Și cum alături de Turnul Alb se află și Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregătește-te pentru o serie frumoasă de fotografii. Ne vom petrece noaptea într-un hotel de 3* din zona Katerini.

Ziua 2. KATERINI – MANASTIREA EFREM SIRUL - METEORA (cca. 235 km)

După micul dejun, așteaptă-te la o zi plină, la fel de frumoasă. Ne îndreptăm spre Manastirea Efrem Sirul, aflata la poalele Muntelui Olimp, o ctitorie bizantina ce atrage in ultimii ani numerosi pelerini, aici se afla o parte din mana dreapta a Sfantului si un paraclis inchinat Sfintei Irina Hrisovalantou. Continuăm călătoria noastra spre Kalambaka, orașul așezat între munți - poarta de intrare spre Complexul Monastic Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic ca dimensiune și importanță după Sfântul Munte Athos din Grecia, aflat în patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de mănăstiri, schituri, chili și peșteri construite de monarhi în secolele IX-XI pe vârfurile greu accesibile ale stâncilor, vom păși în una dintre cele șase mănăstiri rămase active astăzi, în funcție de programul acestora, și apoi în Atelierul Zindros, pentru a descoperi tehnicile tradiționale de pictare a icoanelor în stil bizantin. Cazare Kalambaka la hotel de 3*.

Ziua 3. KALAMBAKA – VOLOS – KATO XENIA (cca. 300 km )

După micul dejun timp liber in Kalambaka sau optional excursie la Volos – locul din care au plecat argonautii in cautarea lanii de aur, Muntele Pelion -  refugiul impadurit al zeilor si eroilotr Greciei antice, cadrul de desfasurare a unui mare numar de aventuri amuzante sau dramatice ale mitologiei grecesti si la Mănăstirea Kato Xenia - mănăstire de maici care păstrează două fragmente din Brâul Maicii Domnului primite de la Sfântul Munte Athos în secolul al XVI-lea, în timpul unei epidemii de ciumă. Seara retur la Kalambaka, cazare in hotel de 3*.

Ziua 4. KALAMBAKA – METSOVO - IOANINA (cca. 210 km)

Mic dejun. Timp liber in Kalambaka sau optional  excursie la Ioannina, cocheta capitala a regiunii Epir, situata idilic pe malul lacului Pamvotis. Descoperim la pas „orasul argintarilor” Cetatea Ioannina, Muzeul Bizantin, Muzeul Etnografic, Moscheea Fethiyhe si ne relaxam pe faleza lacului. La retur ne delectam cu un popas la Metsovo, o statiune pitoreasca, cu o populatie majoritar aromana, pastratoare de vechi traditii si retete gastronomice, decoperim adevarate comori intr-o plimbare pietonala – Biserica Agia Paraskevi, Muzeul de Arta Averoff si ne delectam cu o cafea greceasca sau un frape gustos. Seara retur la Kalambaka, cazare in hotel de 3*.

 

Ziua 5. KALAMBAKA -BUCURESTI (cca 890 km)

După micul dejun, pornim spre Bucuresti, sosire seara tarziu, in functie de formalitatile vamale.

 

Date plecare 2021 Loc in Dbl Supl Sgl Copil 6-12 ani Al 3 lea adl
26.10, 27.11.2020 177 € 85 € 169 € 169 €
28.05.2021 177 € 85 € 169 € 169 €

 

PRETUL INCLUDE:

- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale

- 4 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*)

- Ghid insotitor,

- Vizite la: Salonic, Manastirea Efrem Sirul, Kalambaka si Complexul Monastic de la Meteora

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

 

- Asigurare medicala + storno, excursii optionale, intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale) si ghizii locali

- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

 

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.