Descoperiti farmecul celor mai frumoase sate din Romania

Descoperiti farmecul celor mai frumoase sate din Romania

Atractii:

Satul Corbi – situat intr-un decor idilic la poalele muntilor Iezer - Papusa

Satul Dragus -  cel mai frumos sat din Romania, supranumit şi satul Zmeilor

Satul Rasinari  - locul natal al lui Emil Cioran si Octavian Goga

Satul  Mosna – mic festin in Turnul Slaninii

Satul Biertan – obiectiv UNESCO

Satul Viscrii – locul care l-a vrajit pe Printul Charles

 

Plecari : 20.06; 26.09; 03.10.2020

Pret: 370 RON/pers in camera dbl cu mic dejun si cina

 

Ziua1. Ora 7.00 intalnire in parcarea de la Piata Victoriei. Ora 7.15 plecare din Bucuresti, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Corbi – Sibiu – Medias. Pe ,,Arges in gios, pe un mal frumos…”a fost asezat la poalele Muntilor Iezer-Papusa, satul Corbi. Vom face popas pentru a admira Manastirea Corbii de Piatra, celebru asezamant rupestru ce dateaza din secolul al XIV-lea, sapat in stanca dura si folosit ca tribunal de catre domnitorul Neagoe Basarab. Continuarea excursie catre cel mai frumos sat din România, satul Dragus, supranumit şi satul Zmeilor. Este un sat enigmatic ale cărui poveşti se pierd în negura timpului. Oameni liberi până în secolul al XIV-lea, drăguşenii şi-au inspirat numele satului din legendele Ţării Făgăraşului, legende cu draci, zmei sau balauri, chiar denumirea săsească a localităţii, Drackendorf, însemnând satul zmeilor. Vom admira muzeul satului unde sunt expuse toate simbolurile Drăguşului,  casele vechi specifice Ţării Făgăraşului, biserica din secolul al XVIII-lea, dar şi cea mai veche moară cu pietre din zonă. Continuarea excursiei care „Tara de dincolo de paduri” – Transilvania. Vom face popas in satul Rasinari locul atât de îndrăgit de Emil Cioran, filosoful spunând „Răşinariul este singurul loc pe care mi-ar plăcea să-l revăd cândva”. Vom vedea principalele obiective turistice şi culturale – Casa Octavian Goga unde s-a născut poetul, Casa Emil Cioran-casa în care marele filosof s-a născut şi a copilărit, Mausoleul lui Andrei Şaguna  şi troiţele amplasate pe hotar. Seara sosire si cazare in Medias.

 

Ziua 2. Mic dejun. Astazi vom admira regiunea Valea Viilor. Primul popas il vom face la Mosna pentru a vedea Biserica Fortificata si Turnul Slaninii (optional puteti degusta specialitatile sasesti in turn). Biserica evanghelică fortificată (sec. XIII) din Moşna este una dintre cele mai valoroase moșteniri arhitecturale din ţinutul bisericilor fortificate de pe Valea Târnavelor, vizitată de însuși prințul Charles al Marii Britanii. In Turnul cetăţii bisericeşti puteti opta pentru o degustare inedită de slănină, legume de grădină şi brânzeturi. Urmatorul popas il vom face in satul Biertan pentru a vedea Biserica Fortificata. Localitatea  a fost întemeiata în secolul XIII de coloniştii saşi care au îndrăgit zona pentru solul roditor şi condiţiile viticole foarte bune transformând-o într-o adevărată „Ţară a Vinului”. Apoi, Biertanul s-a dezvoltat rapid în Evul Mediu, au apărut breslele si a devenit un centru agricol şi viticol. Mai mult de atât, în 1572 a devenit centrul spiritual al saşilor din Transilvania, deoarece aici s-a stabilit sediul Scaunului Episcopal Evanghelic. Dupa amiaza  vom poposi „acasa la printul Charles” in satul Viscrii. Localitatea adaposteste una dintre cele mai spectaculoase si mai vechi biserici fortificate sasesti, care a si fost inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO. De asemenea, oamenii de aici au initiat un proiect foarte interesant, „Sosete din lana naturala din Viscrii“. Femeile din Viscri tricoteaza anual aproximativ 10.000 de sosete, manusi, caciuli, pulovere si papuci din pasla care sunt trimise la un depozit din Naumburg, Germania, de unde se vand apoi in toata tara. In Viscrii puteti degusta supa de gaina cu taitei, painea pe vatra si dulceturile. Putina lume stie de dulceata de Viscrii, lansata oficial in 2012 la Paris. 

 

Seara intoarcere in Bucuresti, aprox ora 22.30.

 

Pretul include:

Pretul nu include:

· transport cu autocar, clasificat international;

· 1 cazare cu mic dejun  si cinala Medias hotel 3*

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei

· asigurari (storno, medicala)

· intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

  • Supliment single 100 RON
  • Degustare in Turnul Slaninii – aprox 35 RON;

Nota :

· Pretul este calculat pentru un grup de minim 35 persoane;

Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Ron/persoana 
Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 50 Ron/persoana 
Aceste sume, reprezinta exclusiv acoperirea diferentei pentru transport cu autocarul.
 
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba capacitatea mijlocului de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. 

 

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel; 2 paturi de acelasi fel si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single.

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;