Balchic - Cap Kaliakra

 BALCHIK – CAP KALIAKRA

O zi de vis PE COASTA DE ARGINT A MARII NEGRE !

Plecari 2019: 

26.10; 13.10; 03.11

 

TARIF Standard: 35 Eur/pers

Tarif seniori 55+/studenti: 29 Eur/pers

 

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00. Se va urma traseul Bucuresti-Constanta-Vama Veche-Balcik.

Prima oprire o vom face la Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae. Dupa aprox 30 min sosim in Balcik, al treilea port, ca marime, al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul V I.Hr de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. Vom vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivul cel mai interesant din Balcik. A fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidențiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 de hectare – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. Timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz.

Dupa pranz, revenim spre casa pe ruta Balcik-Shumen-Razgrad-Ruse-Giurgiu-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.

Grup minim 40 pers.

 

ATENTIE: Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda nationala – leva

* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat, in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;

* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari;

* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

TARIFUL INCLUDE :

 

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;

-Vizita la Castelul Balcik;

-Vizita la Cap Kaliakra;

-Insotitor de grup din partea agentiei.

TARIFUL NU INCLUDE:

 

- Asigurarea medicala;

- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali; Castelul si Gradina Botanica Balcik – 14 Leva/adl ; 2 Leva/copil 7-18 ani; Copil 0-7 ani gratuit;

Cap Kaliakra – 3 Leva/pers;

-Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 banchete) – 5 Euro/pers;

-Alte cheltuieli personale;

-Alte servicii decat cele mentionate.

 

Condiţii de plata/anulare-modificare Excursii de 1 zi – sezon 2019

» Avans 50% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare sau 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic (conditii standard de anulare/modificare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

» 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic (penalizare 100% in caz de anulare/modificare).